Î: Buna ziua! Am un peruș care nu-și mai foloseste gherutele de la un picior. Ce trebuie sa fac? Va multumesc!

R: În cazul păsărilor crescute în apartament, în colivii, mă refer la condiții de captivitate, datorită lipsei suficiente de mișcare, ghearele au tendința să crească nelimitat, întrucât nu se mai tocesc precum în mediul lor natural.

Ajustare ghearelor se poate face cu ajutorul unui foarfece sau clește mic special pentru acest gen de manopere (pe care le puteți găsi și în magazinul nostru Maxi Pet). Ghearele transparente se pot ajusta fără teamă, întrucât prin transparența lor se poate observa cu ușurință zona vascularizată la care nu trebuie să ajungem.

Ghearele pigmentate se ajustează cu prudență și în condiții bune de luminozitate, pentru evitarea secţionării zonei vascularizate.

Dacă ați observat o ușoară sângerare în timpul manoperei, folosiți o compresă sterilă pe care ați picurat betadină și apăsați ușor câteva minute până la oprirea sângerării.

Vă recomandăm să consultați și un medic veterinar, care va evalua dacă perușul dumneavoastră are și o altă afecțiune și dacă se impune ajustare lungimii gheruțelor.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.