Î: Bună ziua!
Am o pereche de peruși, le-am cumpărat o căsuță și am atașat-o în afara coliviei, dar nu știu ce să pun în ea – paie și eventual pene, fiind destul de adâncă. Puteți să mă ajutați cu un sfat?

R: De obicei, păsările își organizează singure cuibul cu pene, fire de iarbă, puf sau alte materiale care să confere rezistență dar și confort cuibului. Toate aceste materiale le găsesc în natură.

Atunci când este vorba despre păsările de colivie, lucrurile stau însă puțin diferit.

Noi le asigurăm baza cuibului (structura solidă) dar ar trebui să le punem la dispoziție și materiale pentru a-și organiza singure interiorul. Penele și puful le vor colecta de pe corpul propriu sau al partenerului. Dumneavoastră le puteți pune la dispoziție restul materialelor (fire de coajă de cocos, fire de mătase naturală).

Cuibul trebuie să fie de tip cutie cu acces ușor din exterior, pentru a putea verifica cu ușurință viabilitatea puilor dar și eventualele probleme ce pot apărea în cuib.

Câteva dintre produsele recomandate sunt Cuibul din bambus de 17cm pentru păsări de la Karlie, Fop Cuib din lemn pentru păsări mici, cu dimensiunile de 14x20, 5x15 cm și Materialul digerabil pentru cuib Sisal 50g, produs tot de Karlie.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.