Mihaela Mincu, dr. med. vet.,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua. Aş vrea să ştiu şi eu dacă broscuţele ţestoase intră în hibernare. Vă mulţumesc mult. Roxana

 

R: Broscuţele ţestoase intră în hibernare când temperatura mediului scade sub 10°C. Dacă temperatura din atmosferă şi cea din apă rămân constante, la peste 20°C, acestea nu intră în hibernare, continuându-şi activitatea normală.


Ar fi bine să nu le lăsaţi să hiberneze dacă sunt mici ca vârstă şi ca dimensiune, deoarece nu deţin suficiente resurse pentru menţinerea funcţiilor vitale din timpul hibernării. Dacă au 7-8 ani şi depăşesc ca şi dimensiune aproximativ 15 cm diametru, atunci pot intra în hibernare.

 

La dimensiuni mari broaştele ţestoase se pot obişnui cu viaţa în exteriorul acvariului. Îi puteţi amenaja în curte un spaţiu îngrădit, prevăzut cu un iaz, nu neapărat mare ca şi dimensiune, iar pentru hibernare puteţi săpa în grădină o scorbură suficient de adâncă şi lungă încât temperatura din interior pe timp de iarnă să nu scadă sub 2°C.

Persoanele ce nu au spaţiu exterior în care să lase ţestoasele să hiberneze optează spre locuri cu umiditate mai mare şi mai reci aşa cum sunt zonele din spatele scărilor, lădiţele pentru fructe din frigider sau pivniţe.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.