Alexandra Niculae

Alexandra Nicolae, dr. med. vet,
Maxi Pet, Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua.

Am un caţel bichon Maltese în vârstă de 1 an. În urma unei lovituri, la lăbuţa dreaptă i-au apărut nişte bubiţe. Am fost la veterinar, a urmat tratamentul, dar fără nici un rezultat. Bubiţele nu i-au trecut şi are momente când se muşcă în zona respectivă. Problema persistă de 2 săptâmani deja.

Aştept un răspuns cât mai curând posibil. Vă mulţumesc frumos. Bianca

 

R: Bubițele apărute pe lăbuța cățelului dumneavoastră pot avea mai multe cauze.

 

În primul rând este posibil să fi apărut consecutiv loviturii despre care ați menționat și să fie post-traumatice, atunci ar putea fi vorba despre niște microhematoame. 

 

Dacă este vorba de asta ceva, atunci cățelul are un disconfort vizibil, șchioapătă și îl doare lăbuța. Resorbția acestor hematoame are loc într-o perioadă mai mare de timp și poate dura chiar și câteva săptămâni bune.

O altă cauză a acelor leziuni pot fi niște arsuri cauzate de substanțe chimice corozive, sau abraziuni consecutiv contactului cu diferite suprafețe rugoase. Nu am înțeles din mesajul dumneavoastră localizarea leziunilor, dacă sunt pe pernuțe, interdigital sau pe fața lăbuței. Tratamentul este unul simptomatic până la vindecarea lor și medicul veterinar vă poate ajuta în instituirea lui.

 

O altă posibilitate este ca leziunile să fi apărut anterior loviturii și dumneavoastră să nu le fi observat până atunci  și este posibil să fie vorba despre o infecție bacteriană sau fungică pentru care este nevoie de investigații suplimentare pentru un diagnostic cât mai exact și instituirea unui tratament corect.

 

Dacă leziunile nu s-au vindecat și cățelul continuă să se muște în zona respectivă este nevoie să faceți o nouă vizită medicului veterinar pentru niște investigații mai amănunțite și pentru un tratament adecvat.

Alexandra Nicolae, dr. med. vet,

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.