Alina Voicescu

Alina Voicescu, dr. med. vet.
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

Î: Am un motan in varsta de 1 an caruia de ceva timp ii cade parul, si cade smocuri, ce poate insemna si ce ar trebui sa fac?

R: Caderea parului excesiv la pisici poate fi consecinta mai multor boli:

- Caderea parului fiziologic, naparlirea – proces ce se poate intalni in orice moment al anului , nu doar primavara si toamna. Pisicile care locuiesc numai in apartament, acest process de napralire poate debuta in orice moment al anului.
- Probleme dermatologice – micoze, parazitoze, dermatite sau alergii.
- Probleme metabolice sau tulburari ale functionalitatii organelor interne (insuficiente hepatices au renale)
- Carente vitaminice sau minerale - aceste probleme apar cand exista deficiente in hrana animalului, daca este hranit cu o mancare slab calitativa, sau daca sunt problem legate de absorbtia vitaminelor si mineralelor de catre organism


O alta problema legata de caderea parului excesiv este legata de stres. Pisicile se streseaza destul de usor la schimbarea locuintei, la aparitia unui membru nou in familie, sau a unui nou animal, zgomote puternice.


In cazul in care doriti sa ii adminstrati un supliment pentru caderea parului, va recomanda produse care contin vitamina H ( biotina), cunoscuta si sub denuminrea de vitamina B7. In magazinele noastre se pot gasii urmatoarele vitamine : pet phos pelage sau canvit biotin.
https://www.maxi-pet.ro/canvit-biotin-suplimente-pentru-pisici-pentru-blana-lucioasa-100g.aspx


Pentru a se putea stabili cu exactitate un diagnostic, va recomandam efectuarea unui control de rutina la medical veterinar curant.

Alina Voicescu, dr. med. vet.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.