jowad-new

Jowad Timol, dr. med. vet.,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua. Am descoperit magazinul în căutarea mea de informații privind creșterea pisicilor și urmează să vă vizitez. Până atunci, vă rog să îmi răspundeți la o întrebare legată de o pisicuță, respectiv, la câte zile de la fătare poate fi sterilizată? Vă mulțumesc. Sorin

 

R: Pisicile pot fi sterilizate imediat după ce nu mai alăptează puii. Sterilizarea duce la întreruperea furnizării hormonilor ce determină glandele mamare să producă laptele, așadar cantitatea de lapte produsă va scădea progresiv până la o cantitate insuficientă pentru a hrăni pisoii, iar apoi va înceta, caz în care, în funcție de vârstă, va trebui să îi hrăniți cu lapte praf destinat puilor de pisică sau să îi înțărcați.

 

În ceea ce privește puii, aceștia pot fi castrați chiar înainte de primul ciclu ( în cazul femelelor) sau după încheierea dezvoltării corporale ( în cazul masculilor). Aceste puncte de reper variază de la o rasă de pisică la alta. Sterilizarea timpurie a masculilor duce la dezvoltarea incompletă sau la nedezvoltarea caracterelor masculine specifice, deoarece hormonii secretați de testicule contribuie la manifestarea lor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jowad Timol, dr. med. vet.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.