Adriana Florentina Florea

Adriana Florentina Florea, dr. med. vet,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua!

Am un pisoi de 8 luni şi de aproximativ două săptămâni nu mai doarme toată noaptea (aşa cum făcea ) se trezşte de 2 ori pe noapte şi miaună cu insistenţă  să îl insoţim prin casă. Nu mănâncă în mod special noaptea doar ocazional câte o bobiţă.

 

În general ne jucăm cu el destul de mult şi ne culcăm în jurul ori 11, iar el se trezeşte pe la ora 4-5, şi începe să se joace, dar au exsitat şi nopţi când s-a trezit şi la orele 1-2. Nu înteleg ce a determinat schimbarea, pentru că programul nostru şi al lui este neschimbat. Ce ar putea avea? Mulţumesc. Dana

 

R: Principalul motiv pentru care pisicile miaună noaptea este plictiseala. Dacă sunteți toată ziua plecată, în momentul în care ajungeți acasă este bucuros și are ca principală preocupare urmărirea activităților dumneavoastră. Însă noaptea, rămânând iar singur, dar fiind totuși cu el în casă, încearcă să vă atragă atenția. Un alt motiv pentru care poate mieuna este izolarea pisicii pe timpul nopții.

Dacă dormiți cu ușa de la dormitor închisă cu siguranță se va simți exclus și va mieuna tot timpul. Ideal ar fi să îi acordați mai mult timp, să vă jucați mai des cu el, și cu timpul se va dezobișnui de acest obicei.. Dacă însă nu puteți face acest lucru ar fi bine să luați în considerare achiziționarea unui prieten de joacă. Dacă sunt doi nu se vor plictisi nici în lipsa dumneavoastră.

 

Hrana animalelor nu se lasă la discreție ci se servesc 2-3 tainuri pe zi, în funcție de timpul dumneavoastră. Hrana rămasă neconsumată se ridică de jos după 15-20 minute.

 

De asemenea, mieunatul se poate datora și perioadelor de călduri. La această vârstă, motanul are deja instinctele sexuale dezvoltate și poate simți femelele în călduri de la o distanță de câțiva kilometri.

 

 

Adriana Florentina Florea, dr. med. vet

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.