daniela

Daniela Chelaru, dr. med. vet,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua! În iunie am adoptat un pui de pisică de pe stradă. Pentru ca nu suntem din localitate şi mergem acasă o dată pe lună, am luat-o cu noi la drum aproape de fiecare dată. Am încercat varianta transportor, însa de fiecare dată când l-am folosit i-a fost foarte rău, a vomitat, deşi nu i-am dat să mănânce înainte de drum. Recunosc că mi-a fost milă şi am renunţat la el. Nu a mai vomat, însă fiecare drum este foarte dificil. Deşi încerc să o ţin cât mai mult în braţe, să nu o las să deranjeze şoferul, miaună foarte mult şi n-are stare. Am citit despre pastiluţele calmante, dar am văzut opinii pro şi contra. Să încerc un astfel de sedativ? Să mai încerc transportorul? Există şansa de a se obişnui şi de a sta liniştită fără transportor?

Mulţumesc frumos, Felicia

R: Cinetoza (răul de mişcare) este o tulburare destul de frecventă în rândul animalelor şi este cauzată de faptul că stimulii vestibulari şi cei vizuali trimit informaţii la nivel cerebral ce nu corespund. Se manifestă prin senzaţie de greaţă, ameţeală, vomă, agitaţie. Din cauza tuturor acestor manifestări neplăcute animalul devine agitat. Pe lângă cinetoză este posibil să fie foarte stresată, lucru des întâlnit la pisici.

Pisicuţa dumneavoastră prezintă această problemă şi tot ce puteţi face este să îi oferiţi condiții optime de călătorie, să o faceţi să aibă încredere. Înainte de călătorie este recomandat să primească, cu două săptămâni înainte, o dietă specială pentru pisici stresate şi anume Royal Canin Calm, pe care o găsiţi în magazinul nostru.


De asemenea înainte de călătorie vă puteți adresa medicului vetrinar pentru a vă prescrie ai dministra animalului medicamente ce pot reduce simptomatologia cinetozei. 

 

Daniela Chelaru, dr. med. vet.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.