Î: Am un peste betta de aproximativ un an. De 3 luni pestele sta doar la suprafata si este inactiv. Mentionez faptul ca nu am schimbat nimic in acvariu, respectiv la apa in tot acest tip. In momentul in care il hranesc mananca doar de la suprafata apei iar la bobitele care pica pe fund nu se poate scufunda. Parca are o bula de aer care il scoate la suprafata. Mentionez ca este intr-un bol de 6L, folosesc Aqua Safe. Apa o schimb la aprox 7-10 zile .

R: Conditiile minime necesare unui peste Betta sunt:

 • temperatura constanta de 26 grade Celsius;

 • un acvariu de minim 10 litri (daca se poate, 25l ar fi ideal); 
 
 • un incalzitor, in Romania fiind imposibil de pastrat o asemenea temperatura pe tot parcursul anului;
 
 • apa de la robinet trebuie tratata, lucru pe care il faceti prin Aqua Safe;
 
 • decoratiuni: un loc in care sa se poata ascunde.
         Betta este un peste care prefera apele statice, fara prea multi curenti, asa ca filtrarea este necesara doar in cazurile in care apa va fi incalzita inegal, existand fluctuatii de temperatura intre mai multe zone din acvariu. In cazul in care sunteti optati pentru filtrare, este suficient sa aveti un filtru mic care sa asigure circulatia apei.
 
         Cum am mentionat si anterior, pentru a ajuta pestele sa-si revina ar trebui sa ii faceti transferul intr-un acvariu mai mare (6l sunt insuficienti), sa schimbati apa macar o data pe saptamana si sa-i puneti un incalzitor. De asemenea, oferitii o data la cateva zile mazare fiarta decojita ca si masa. Mai puteti, de asemenea, sa ii puneti si o lingurita de sare neiodata in acvariu.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.