Î: Petarde, scânteie și muzică tare - pentru mulți dintre noi, rețeta unei petreceri reușite de Revelion. Cu cât sunt mai puternice bass-ul și cu toba mare, cu atât mai bine. Dar, te-ai întrebat vreodată ce se-ntâmplă, oare, de revelionul câinilor?

R: Max, reprezentant de seamă al blănoșilor, a fost în teren, printre câinii locali, adunând informații. Iată ce ne-a raportat relativ la mult asteptata trecere dintre ani.

„Bună seara, Maxi Pet! Bună seara, Umani din România!

Pentru blănoși, pare-se, zgomotele și luminile puternice sunt doar surse de stres. Majoritatea dintre ei, dar în special aceia mai sensibili, se panichează și pot avea probleme cu stomacul sau de comportament. Unii, chiar, se scapă pe ei. Dar, haideți să ținem pentru noi acest detaliu.

În fine, sunt multe măsuri simple pe care le putem lua pentru a ne liniști blănoșii în noaptea de revelion.

Desensibilizarea, spre exemplu, obișnuirea treptată a blănosului cu zgomotele. Cu câteva săptămâni, poate chiar luni, înainte de eveniment puteți începe prin a-i pune blănosului filmulețe cu artificii pe YouTube. La început, la un volum scăzut, apoi, crescându-l progresiv odată cu trecerea timpului. Astfel, câinele se obișnuiește cu zgomotele și nu mai este atât de sensibil.

Apoi, ideal ar fi ca blănosul să stea în casă pe timpul artificiilor. Dacă acest lucru nu este posibil din cauza nevoilor presante, asigurați-vă că are detaliile microcipului actualizate sau, cel puțin, un medalion MY FAMILY atasat zgărzii, cu datele voastre de contact. Astfel, dacă se sperie și fuge în timpul plimbării de noapte, cum ar putea arăta primul său impuls, cel puțin, el poate fi înapoiat cu ușurință.

De asemenea, dacă vă întrebați, există mai multe suplimente care pot ajuta blănoșii în aceste perioade. Spre exemplu, CAMON Tablete Antistres sau suplimente nutritive care-i susțin sistemul imunitar. Totuși, este important să solicitați mai întâi sfatul unui veterinar înainte de a cumpăra și administra orice tratament. Dacă sensibilitatea la zgomot este un lucru nou pentru câinii voștri, atunci este important ca ei să fie examinați în prealabil.

Soluții ar mai fi, desigur. Câțiva blănoși ne-au vorbit, totodată, despre vestele antistres, care exercită o presiune blândă, continuă, asupra cutiei toracice a câinelui, sau device-urile cu zgomot alb, care, pentru unii dintre ei, au efect calmant și le reduc anxietatea.  

Totuși, deși toate acestea sunt soluții simple și utile pentru a liniști blănoșii în noaptea de revelion, primul pas, dragi Umani, este să vă mențineți voi calmul. Astfel, le veți transmite și patrupezilor că totul este în regulă, reducându-le anxietatea provocată de ceea ce voi numiți… o petrecere reușită.” 

👉 Wow, Max! Redacția Maxi Pet îți mulțumește pe această cale pentru reportajul tău de la firul ierbii și soluțiile extraordinar de bune pentru a menține blănoșii în siguranță în noaptea de revelion. Tocmai bine ne-ai surprins, aici, în redacția Maxi Pet, căci, parcă, mai abitir așteptăm acum să trecem în Noul An.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.