Î: Cum pot să obişnuiesc căţeluşul să îşi facă nevoile numai pe scutec? Va multumesc!

R: Obișnuirea câinelui să facă într-un singur loc pe covorașe absorbante se face cu contribuția și cu răbdarea dumneavoastră. Puteți achiziționa substanțe atractante sau covorașe deja impregnante cu astfel de substanțe. Picăturile de atractant vă ajută pe dumneavoastră sa îl învățați să-și facă nevoile pe covoraș, dumneavoastră nu trebuie decât să le puneți pe covoraș până când învață cățelul să-și facă nevoile în locul respectiv.

Cățeii au tendința de a face în același loc de fiecare dată, pentru că este impregnat cu mirosul lor, de aceea se recomandă să dezinfectați locurile unde urinează. În cadrul magazinul Maxi Pet există un spray repelent, care îndepărtează cățelușul atât pentru a nu mai urina în zona respectiva cât și pentru a nu strica mobila sau diverse obiecte prin casa.

Schimbând mirosul din acel loc, îl determinați pe el să nu mai facă acolo. Pentru a-l atrage pe pad, îmbibați covorașul absorbant în urina lui și plasați-l în locul unde doriți să-și facă nevoile, apoi îl duceți pe el să miroasă padul. Păstrați liniștea cât timp își face nevoile la locul dorit, pentru a nu-l speria, apoi recompensați-l și vorbiți-i pe un ton vesel.

Educarea câinelui să facă în locul dorit necesită multă răbdare. Unii câini se obișnuiesc mai ușor, alții mai greu.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.