Î: Am un bichon havanez care a împlinit 2 luni. La recomandarea medicului veterinar ii dăm hrana uscata de la Royal Canin. Hrana pe care o cam refuză , dar de când îi punem cu putință apa peste, o mai mănâncă. Întrebarea mea este daca îmi puteți recomanda altceva, o hrana pe care sa o accepte.

R: Problema câinelui dumneavoastră nu este legată de hrana pe care ați ales-o pentru el. Dacă refuză hrana uscată de la Royal Canin cu siguranță va refuza orice tip de hrană uscată indiferent de firma producătoare.

Pentru a accepta mâncarea uscată, trebuie, în primul rând, să nu-i dați sub nici o formă alt fel de hrană. Ideal ar fi să nu-i dați nici recompense ca de exemplu bucățele de carne sau orice alt aliment foarte gustos pentru el, care îi pot perverti gustul și îl vor face să accepte și mai greu mâncarea uscată.

Este indicat să nu îl învățați să cerșească la masă. Majoritatea alimentelor destinate consumului uman, pe lângă faptul că îi afectează digestia, pot duce la probleme grave de sănătate. De asemenea, foarte important este să nu îi lăsați mâncarea la discreție deoarece acest lucru îl face și mai selectiv în ceea ce privește alimentația. Este bine să-i stabiliți câteva mese pe zi, în funcție și de disponibilitatea dumneavoastră, pe care să le respectați din punct de vedere al orelor.

 În momentul în care îi dați castronul cu hrană, nu îl lăsați jos mai mult de 15 minute. Dacă nu mănâncă ridicați-l și îl mai puneți la următoarea masă. Cea mai mică abatere de la acest mod de hrănire vă va face câinele să devină din ce în ce mai mofturos deoarece va ști că la un moment dat veți ceda.

Chiar dacă nu va mânca prima zi sau chiar două, trei zile nu trebuie să vă speriați sau să vi se facă milă de el. La un moment dat va ceda întrucât instinctul de supraviețuire primează la orice animal.

Sunt conștientă că poate vi se pare puțin crudă această abordare însă aș vrea să vă explic și câteva din avantajele care vin odată aceasta:

- un câine care inițial refuză hrana uscată, va refuza pe parcurs și alte tipuri de hrană, devenind din ce în ce mai mofturos;

- dacă nu îi lăsați mâncarea la discreție, va mânca tot ce are în castron și astfel veți știi întotdeauna exact cantitatea de hrană pe care acesta o mănâncă zilnic. De asemenea veți știi și dacă are asigurat necesarul zilnic de vitamine și minerale ce vin odată cu hrana;

- hrănit la ore fixe îi veți menține o bună funcționare a tubului digestiv;

- nu va fi un chin nici pentru dumneavoastră să-l hrăniți, să fie nevoie să vă rugați de el să mănânce( niciodată să nu vă hrăniți câinele din palmă pentru a nu se obișnui așa).

Cele mai bune și cunoscute branduri de hrană pe care le puteți găsi în magazinul nostru sunt: Acana small breed, Brit care, Royal Canin, Hills, Advance, Belcando, Canagan, etc. Toate aceste tipuri de hrană au și sortiment adresat câinilor de talie mică. Cantitatea de hrană administrată va fi diferită în funcție de indicațiile producătorului(având rețete de producție diferite). Pe fiecare ambalaj există un tabel nutrițional recomandat de producător.

Hrana cea mai bună este hrana pe care animalul dumneavoastră o tolerează cel mai bine, cea care îi oferă digestie ușoară și care nu creează neplăceri în urma administrării.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.