Î: Bună! Am primit de curând un papagal, specia Amorezul. Chiar din prima seara a manifestat un fel de crize(similare cu cele de epilepsie) își pierde echilibrul apoi se zbate foarte puternic. Prima data am crezut ca moare... m-am speriat. Vechiul stapân al papagalului, spune ca acesta nu avea așa ceva ...(nu știu dacă să-l cred) In rest mănâncă, bea apă. Sus nu se urca, amețește. Și e agresiv cind vreau sa mă apropii. Îl las liber de citeva ori pe zi, dar nu zboară deloc...

R: Deficienta de calciu poate fi o problema pentru toate pasarile de colivie, insa papagalii sunt afectati cel mai mult daca nu au o cantitate suficienta din acest mineral important. Afla care sunt simptomele si tratamentul recomandat pentru deficienta de calciu la papagali.

Cea mai sigura cale de a asigura papagalului necesarul de calciu tine de alimentatia cu fructe si legume proaspete, dar uneori poate fi necesar si un tratament special.
Nivelul scazut al calciului in corpul papagalului poate provoca probleme osoase, dar afecteaza si capacitatea de contractie a muschilor si unele probleme de reproducere.

Cand papagalul sufera de hipocalcemie, riscul de infertilitate in cazul femelelor este mult mai ridicat. Alte probleme de reproducere includ blocarea oualor in cloaca sau productia de oua cu o coaja subtire si usor de spart.
Un numar foarte mare de papagali sufera de deficienta de calciu in captivitate, iar simptomele sunt adesea recunoscute doar atunci cand provoaca probleme de sanatate si reproducere.

Atunci cand deficienta este deja grava, se poate recunoaste situatia dupa problemele musculare ale papagalului. Pasarea are dificultati in a efectua miscari prin colivie, pana la pierderea echilibrului sau chiar fracturi datorate oaselor slabite.

In unele cazuri, papagalul poate suferi chiar atacuri similare cu cele cauzate de epilepsie, daca nivelul de calciu din organism este foarte scazut.
Cea mai simpla care le a trata deficienta de calciu la papagali este modificarea dietei pasarilor. Cand papagalul este hranit mai ales cu seminte, nivelul de calciu din organism poate scadea puternic.

Suplimentele speciale ce contin calciu pe care le gasiti in magazinele Maxi Pet sunt :
-bloc mineral cu calciu: KARLIE Bloc mineral cu calciu pentru păsări 115g
- os sepie si bloc mineral: KARLIE Os sepie şi bloc mineral pentru păsări, aromă de banană 12cm, 70g

-Versele Laga Calci-Lux: VERSELE-LAGA Oropharma Calci-Lux Sursă de calciu 150g

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.