Mihaela Mincu, dr. med. vet.,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua.

Am o fetiţă de 2 ani, avem acasă 2 veveriţe Degu şi 1 papagal peruş, dar, în ultimele luni, fetiţa mea oriunde vede păianjeni este înnebunită, în cărţi, la tv, internet, desenez păianjeni, caut pânza de păianjeni pe pereţi, doar ca s-ăi arăt cum merg şi cum reacţionează.

Adoră aceste creaturi, de mai multă vreme decât m-aş fi aşteptat, cred că este o reală fascinaţie pentru ea şi nu se mai satură.


Întrebarea mea este următoarea: consideraţi că fac o greşeală dacă vreau să-i cumpăr un paianjen? Este un pericol pentru ea? Ce ar trebui sa fac?

Ştiu că nu pot să-i îndeplinesc orice dorinţă, dar nu a fost mai ataşată de nici un alt animal precum de paianjen, din toate cărţile cu animale pe care i le-am cumparat, şi nu sunt puţine.
Vă mulţumesc frumos. Edit

R: Mulţi copii sunt fascinaţi de aceste arahnide, însă cred că fetiţa dumneavoastră este un pic cam micuţă pentru a avea un păianjen. Aceştia ce recomandă persoanelor cu vârstă de peste 12-15 ani, deoarece copii trebuie să ştie şi să înţeleagă cum să manevreze aceste insecte fără să le rănească şi fară să se rănească. O manevrare incorectă poate atrage după sine atât producerea de traumatisme prin înţepare a pesoanei ce manipulează insecta, cât  şi rupturi ale picioarelor păianjenului.

Nu ştiu exact la ce tip de păianjen v-aţi găndit, dar trebuie să ştiţi câteva lucruri elementare pentru întreţinerea unei astfel de insecte. În primul rând trebuie să ştiţi dacă copilul dumneavoastră este predispus reacţiilor alergice, deoarece tarantulele au pe suprafaţa corporală perişori fini, care la unele persoane dezvoltă reacţii alergice.

Apoi au nevoie de un spaţiu în care să trăiască, reprezentat de un terariu, iar acesta va trebui accesorizat cu: aşternut special (ex Terra coco), higrometru şi termometru pentru a verifica temperatura şi umiditatea (temperatura trebuie menţinută la 26-28°C, iar umiditatea la 60-80%), de asemenea va avea nevoie de lumină, reprezentată de un neon sau spot special.

Hrana este reprezentată de insecte vii (greieri, lăcuste). Toate aceste echipamente le găsiţi şi în magazinul nostru unde vă invităm să vedeţi tarantulele, dar şi celelalte animale.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.