daniela

Daniela Chelaru, dr. med. vet,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua. Am si eu o întrebare în legătură cu pisicuţa mea, care are în jur de 6 luni. De ceva timp are momente când o ia razna în casă, miaună foarte gros de câteva ori în timp ce aleargă prin toată casa, sare pe şifonier, frigider, pe tot ce apucă, se sperie. Momentele astea se întamplă cam de 2-3 ori pe zi adică dimineaţa, seara şi noaptea (mai rar) şi ţin în jur de 5 minue. Aţi putea să îmi spuneţi ce este de făcut?

Mulţumesc. Teodora


R: Acest comportament este unul frecvent în rândul pisicilor, mai ales la cele care stau în casă. Acest comportament apare atunci când pisica are foarte multă energie pe care nu o consumă. De asemenea, poate fi o formă de a atrage atenția asupra ei atunci când se simte neglijată.

 

Asigurați-i multe jucării și foarte variate, de asemenea are nevoie de sisaluri înalte pe care să se poată cățăra și unde să-și poată ascuți ghearele. Pentru a-i consuma energia jucați-vă cu ea în timpul zilei cu jucării care o determină să facă efort fizic cum ar fi "undițele", jucăriile cu laser etc. Acordați-i suficientă atenție.

Este posibil ca pe măsură ce va creşte acest comportament să se mai rărească, însă trebuie să știți că există de asemenea și posibilitatea ca el să persiste cu aceeaşi frecvenţă.

 

 

Atâta timp cât un animal are stare generală bună, mănâncă, se joacă, defecă, urinează normal, are o condiție fizică bună și nu prezintă alte manifestări înseamnă că este sănătos.

Daniela Chelaru, dr. med. vet.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.