jowad-web

Jowad Timol, dr. med. vet.,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună! În curând voi avea un pui de Rottweiller, dar momentan este prea mic pentru a-l lua de la proprietarul canisei. Aş vrea să ştiu dacă vor fi reacţii adverse datorate vaccinurilor ce i se vor face. Şi aş mai vrea să ştiu dacă mai este permis în ţara noastră tăierea cozii.
Mulţumesc, Maria-Ruxandra

R:
 Câinii din rasa Rothweiller sunt animale foarte ataşate de stăpân şi foarte fidele. Luându-l de la o vârstă fragedă se va obişnui şi mai repede cu dumneavoastră. Însă este recomandat ca să îi fie făcut cel puţin primul vaccin înainte de schimbarea căminului şi să fie înţărcat. Primul vaccin se face la vârsta de 6-8 săptămâni, deci îl puteţi adopta cam la o săptămână după efectuarea acelui vaccin.

Schema de vaccinare diferă uşor de la un producător al vaccinului la altul, însă în esenţă este reprezentată de două vaccinuri  monovalente sau bivalente urmate de două vaccinuri polivalente, iar la ultimul vaccinându-se şi împotriva rabiei.

Aşadar, sunt patru serii de vaccinări la intervale de două săptămâni, iar câinele nu va intra în contact cu alte animale şi nici nu va fi scos din casă până după efectuarea ultimului vaccin. Pentru o schemă detaliată de vaccinare, vă rog să citiţi acest articol

De asemenea, căţelul trebuie deparazitat intern urmând indicaţiile medicului dumneavoastră veterinar.


Şansele ca post-vaccinare să apară reacţii adverse sunt mici, însă unele animale pot manifesta reacţii alergice manifestate prin prurit, umflarea capului sau hipertermie, semnele fiind slab exprimate.

Trebuie să aveţi în vedere pentru buna dezvoltare a câinelui dumneavoastră şi administrarea unei hrane de calitate însoţită de suplimente alimentare vitamino-minerale.

Codotomia şi cuparea urechilor sunt interzise în România.

Jowad Timol, dr. med. vet.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.