Î: Am o cățelușa bulldog francez de 5 săptămâni, cred ca are hernie inghinala ( cred ca e asimptomatica) , face des pipi, are o umflatura aproape de picior, încă nu am fost la un control deoarece îmi e frica sa nu facă parvoviroza având în vedere ca urmează sa-i fie administrat al doilea vaccin, am luat legătura cu o doamna doctor, ea zice sa aștept pana la următorul vaccin pt a-i face controlul, astfel în urma lui voi afla care e defapt problema. Dumneavoastră ce ma sfătuiți? Ii poate fi administrat vaccinul mai repede ca să putem face și controlul? Dumneavoastră ce îmi recomandați? Cățelușei i se administrează viusid pt imunitate.
R: La fel ca oamenii, câinii pot suferi de hernii. O hernie inghinală este o afecțiune în care conținutul abdominal iese prin canalul inghinal sau inelul inghinal, o deschidere care apare în peretele muscular din zona inghinală.
Herniile inghinale pot fi necomplicate sau complicate. O hernie complicată este aceea în care conținutul cavității abdominale a trecut prin deschidere și a devenit prins.
Simptomele observate cu o hernie inghinală necomplicată sunt:
• O umflare ușoară în zona inghinală, care poate apărea pe una sau ambele părți ale corpului
Simptomele observate cu o hernie inghinală complicată pot include:
• Umflare în zona inghinală, care poate deveni dureroasă și caldă la atingere
• Vărsături
• Durere
• Încercări frecvente de a urina
• Urină cu sânge
• Lipsa poftei de mâncare
• Depresie
La câini, herniile inghinale pot fi dobândite (nu sunt prezente la naștere, dar se dezvoltă mai târziu în viață) sau congenitale (prezente la naștere). Factorii care predispun un câine să dezvolte o hernie inghinală includ trauma, obezitatea și sarcina. Majoritatea herniilor inghinale sunt necomplicate și nu provoacă alte simptome decât o umflare în zona inghinală. Cu toate acestea, dacă conținutul din cavitatea abdominală (cum ar fi vezica urinară, o ansă de intestine sau uterul) trece prin deschidere și devine prins acolo, situația poate pune viața în pericol. Herniile inghinale pot fi de obicei diagnosticate prin descoperirea umflăturii cauzate de hernie la un examen fizic. Cu toate acestea, uneori sunt necesare radiografii cu contrast (raze X) sau o ecografie abdominală pentru a determina ce conținut abdominal, dacă există, este prins.
Schema de vaccinare poate fi începută cel mai devreme la vârsta de 6 săptămâni, urmând a fi completă la vârsta de 3 luni. Înainte de vaccin, cățelul trebuie să aibă vârsta adecvată, să fie clinic sănătos, complet deparazitat intern și extern.
Schema de bază este compusă, în general, din 3 administrări la intervale de 2-3 săptămâni. În mod normal, cățelul nu trebuie scos afară pe toată perioada schemei de vaccinare. Acesta trebuie să stea în carantină pe toată durata vaccinării, adică să nu intre în contact cu alte animale și cu mediul exterior (atenție la încălțămintea și hainele cu care veniți de afară).
Din păcate nimic în lumea aceasta nu e sigur și nu are o eficiență de 100%. Răspunsul la vaccin ține și de fiecare individ în parte. Vaccinarea este făcută pentru a preveni apariția bolii, dar, ca în cazul oricărei proceduri medicale, există o șansă să apară unele reacții adverse.
Vaccinarea este un proces important în viața unui cățel deoarece îi oferă imunitate împotriva multor boli periculoase ale câinelui, care pot chiar să-i pună viața în pericol, de aceea se recomandă ca vaccinarea să fie făcută respectând anumite reguli.
Pe toată perioada vaccinării, animalul nu are voie să intre în contact cu alte animale sau cu locuri frecventate de acestea. Vă reamintim că un câine sănătos sau vaccinat poate fi purtător pentru bolile virale specifice câinilor și poate să transmită aceste boli unui animal neprotejat. De asemenea, nu permiteți animalului să intre în contact cu hainele dumneavoastră de stradă și mai ales cu încălțămintea folosită afară.
Este recomandat ca animăluțul să iasă afară (și să intre în contact cu alte animale) abia la două săptămâni de la ultimul vaccin pentru a ne asigura că efectul acestora este instalat și, astfel, animalul este protejat.
Produsul
Viusid reduce stresul oxidativ si este special conceput pentru a stimula sistemul imunitar al animalelor de companie. Formula speciala a suplimentului s-a dovedit a fi bun ajutor in dezvoltarea imunității înainte si după vaccinare, la nou născuți si la femelele gestante.
Viusid Pets are o acțiune puternica, cu efect de detoxifiere si stabilizare asupra membranelor. Suplimentul este un antiviral foarte eficient, si asigura aportul necesar de substanțe nutritive antioxidante, esențiale pentru funcționarea corecta a sistemului imunitar. Contribuie la consolidarea eficienta a imunității in diferite boli, si acționează ca un adjuvant puternic in lupta împotriva bolilor virale si a insuficientei hepatice.