Medic veterinar, MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti

Î: Am un British Shorthair de 2 ani, sterilizat, care nu prea mananca bobite. Are 4.7kg, iar de aceasta greutate foarte greu a sarit, pentru o perioada scurta. E foarte energic si ma gandesc ca isi consuma toate caloriile ingerate. Am incercat toate marcile de hrana premium si superpremium, inclusiv Royal Canin Aroma Exigent. Veterinarul nostru ne-a recomandat sa testam pana gasim ceva care sa ii placa, insa am epuizat ideile. Daca i-am da plicuri toata ziua, el ar fi multumit, insa ne dorim sa manance si boabe. Va rog sa ne ajutati cu un sfat. Multumesc!

R: Este indicat ca după sterilizare pisicile să consume hrană specială pentru noua lor stare, deoarece nevoile se schimbă. Apare predispoziția la îngrășare și la formarea de cristale în urină.

Mulți proprietari se tem că după operație animalele se vor îngrășa, dar având grijă la tipul de hrană oferit, la cantitatea de hrană pentru a se evita supraalimentarea și asigurându-ne că animalele fac suficientă mișcare, putem evita apariția acestei probleme. În urma operației de sterilizare/castrare, metabolismul poate fi mai lent, iar apetitul mai ridicat și din această cauză animalul să ia în greutate. Cu o atenție sporită din partea proprietarilor și cu menținerea unei evidențe a greutății animalului, se pot evita situațiile când animalul se îngrașă după castrare.
În cazul pisicilor sterilizate se recomandă o hrană specială pentru starea fiziologică a animalului și vârsta acestuia. Există pe piață sortimente de hrană speciale pentru această categorie de animale care au rolul de a preveni îngrășarea și formarea calculilor urinari.
Exemple de hrană specială pentru pisica sterilizată ar fi: Carnilove Sterilised, Brit Care Sterilised, Royal Canin Young Male/Female pentru pisici castrate mai mici de 7 ani, Mature Neutered pentru pisici cu vârste între 7 și 10 ani, Senior Neutered pentru pisici mai mari de 10 ani și Hill's Young Neutered pentru pisici tinere castrate, Hill's Mature Neutered pentru pisici mai mari de 7 ani, Purina Pro-Plan - Sterilised.

Vă recomand sa încercați amestecul de hrană uscată cu cea umedă, ulterior să ajungeți la o masă de hrana uscată și una umedă. Hrana cea mai bună este hrana pe care animăluțul dumneavoastră o tolerează cel mai bine, cea care îi oferă digestie ușoară și care nu creează neplăceri în urma administrării.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.