Î: Buna seara ! Am gasit un pui de veverita in padure , nu mi dau seama varsta ei si am luat-o acasa, dar nu stiu cu ce o pot hrăni , daca o pot hrăni cu hrana obisnuita a veveritelor sau fiind pui daca ii trebui ceva anume in mod special , e pierdută de mama ei , iar atunci cand am adus o acasa i s-a rupt putin codita, se regenereaza? Cu ce sa o hranesc si cum?

R: In primul rand, trebuie stabilita varsta veveritei. Daca are dintisori, corpul este acoperit cu par, poate sa adulmece, se deplaseaza singura, puteti sa incepeti hranirea prin administrarea de vegetale, bogate in fibre (salata, broccoli, fan alpin), apoi puteti sa introduceti si alunele in ratie. In magazinele Maxi pet, gasiti urmatoarele sortimente de hrana solida pentru veverite:

https://www.maxi-pet.ro/animale-mici/hrana-2/veverita-degu.aspx

Daca veverita nu are caracteristicile enumerate mai sus, va trebui sa o hraniti cu o seringa, folosind o formula formata din: o parte lapte praf pentru catei, 2 parti apa, ¼ parti iaurt degresat.
In ceea ce priveste codita, daca prin rupere va referiti la caderea parului de pe ea, acesta va creste la loc. Daca ii lipseste o parte din coada in urma smulgerii ei, aceasta se va cicatriza si nu va mai creste la loc. Puteti sa dezinfectati zona, daca este vorba despre o rana deschisa, aplicand comprese cu betadina, apoi o pudra cicatrizanta.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.