Î: Buna ziua! Trec direct la subiect, banuiesc ca in acvariu am Gris, dar nu sunt sigur si de asta imi este frica.In primul rand, eu nu am vazut niciun punctulet alb pe coada niciunui peste.Am niste guppy superbi Blue Moscow de un albastru intens si s-ar fi vazut probabil si Red Albino si cred ca si pe aia s-ar fi vazut. Deci pana acum nu dau semne de gris.In al doilea rand, mai am 3 botia - striat, yoyo, macracantha. Acestia se freaca de substrat in felul urmator: Striat incontinuu timp de 10 secunde pe o arie maricica.

Macracantha iese din piatra sa si se freaca 2 secunde de substrat si reintra, dar asta rar pe zi.Yoyo la fel ca Striat dar doar mai putin.Nu sunt sigur daca asta e un semn de gris.Mai am si sanitari Aymonieri si nu au nimic si un Cory care, la fel, nu are nimic.Mai am 2 xifo: pe 1 il am de cand am acvariul, adica de 4 luni si e Foarte ok, nu da semne de nicio boala. In schimb mai am 1 xifo Voalat de o saptamana venit din Brasov si acum o sa moara... nu inteleg de ce, dar dintr-odata sta pe fundul acvariului nemiscat si parca se chinuie sa dea din aripioare, inoata si dintr-odata pica in gol.Acum, va intreb, credeti ca exista posibiltatea de a avea Gris in acvariu? Ma enerveaza faptul ca nu imi dau seama cr inseamna cu adevarat acele Puncte albe despre care se vorbeste si nu inteleg cum sa le Identific.

R:Stimate domn,

Vă mulțumim pentru întrebarea dumneavoastră și pentru încrederea acordată.

Grișul (sau ichtyophtirioza) este o boală determinată de parazitul Ichthyophthirius multifiliis. Se traduce prin apariția unor puncte albe, vizibile, ce proemină pe suprafața pielii sau a înotătoarelor și afectează în totalitate populația de pesți din acvariu. Peștii se scarpină de elemetele de decor și chiar își pot provoca răni ce vor complica evoluția bolii. Apare ca urmare a acțiunii factorilor de stres (temperatură neadecvată, prezența de compuși toxici în apă, exces de hrană, transport).

Pe baza simptomelor descrise se dumeavoatră vă recomandăm tratarea peștilor cu SERA Mycopur sau SERA COSTAPUR. Pe perioada tratamentului va trebui să schimbați apa mai des. De asemenea, pentru a crește imunitatea peștilor puteți să folosiți SERA Fishamin.

Sper că aceste informații vă vor fi de un real folos,
Cu stimă,
Mitran Ioana - Cristina,

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.