Î: Buna ziua. In urma cu un an, am primit un iepuras (femela) cap de leu . Il tin in apartament, nu este inchis in cusca ,ci este la liber intr-o camera care este doar a ei. Preciez ca nu i-am facut niciun vaccin, deoarece mi-a fost teama sa nu ii fac mai rau si nici nu am dat-o la iepure sa faca pui. De cateva zile a inceput sa isi smulga blanita de pe ea , lasand in camera smocuri de par peste tot. Lucrul acesta a incetat o perioada, iar astazi am observat din nou ca a inceput sa isi traga blana jos. Oare care ar fi problema? Se poate sa aiba legatura cu anotimpurile , caci vine vara si ii este cald cu blana pe ea? Am dat sa ii iau smocul de blanita care il avea in gura si a sarit nervoasa sa ma muste . Va multumesc frumos!


R: 
Iepurii își smulg părul din mai multe motive: să facă un cuib pentru bebelușii lor, din cauza stresului, a plictiselii, dacă prezintă paraziți sau o dermatita a pielii.

Dacă iepurele dumneavoastră este plictisit, stresat sau nesupravegheat, poate începe cu auto-mutilarea, cum ar fi ruperea părului sau mușcarea pielii, ceea ce duce la chelie. Jucăriile sunt o modalitate bună de a evita acest lucru. Cele mai bune opțiuni pentru jucării sunt lucruri precum tuburile de hârtie igienică umplute cu fân și coșurile de răchită, crenguțe de copac.

Dacă este vorba de o iritație a pielii sau prezența paraziților vă recomandam să vă prezentați cu animăluțul la un cabinet veterinar specializat pe rozătoare, pentru tratare și investigații mai amănunțite.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.