Î: Bună ziua! Am un iepuraş mascul de aproximativ 2 luni, este foarte afectuos şi jucăuş. Îl pot creşte singur, fără compania unui iepure femelă? Sau îi fac rău?
Mulţumesc, Mădălina
R: Iepurii sunt animale sociabile şi prietenoase ce pot sta în compania altor animale din acelaşi specie. De asemenea, poate fi asociat cu porcii de Guineea, însă este periculos pentru cel din urmă datorită dimensiunilor diferite dintre cele două specii. Însă nu este nici o problemă dacă veţi păstra doar un singur animal cu condiţia să îi acordaţi toată atenţia necesară şi să îi arătaţi afecţiune pentru a nu se simţi neglijat.

Dacă vă decideţi să îi luaţi iepurelui dumneavoastră un companion trebuie să aveţi în vedere faptul că va fi necesar un spaţiu de cazare mai mare. Iepurii trebuie lăsaţi liberi cât mai mult timp, prin casă sau prin curte, dar sub supraveghere, având obiceiul să roadă, printre altele, cabluri de curent, existând pericolul de electrocutare. 

Având în vedere că iepurele pe care îl aveţi este mascul, este recomandat ca al doilea iepure să fie femelă. Dacă ţineți doi masculi în acelaşi spaţiu, aceştia se vor bate. Trebuie să aveţi în vedere şi că având un cuplu de iepuri, aceştia se vor înmulţi foarte repede, perioada de gestaţie fiind de numai o lună. Deci, puteţi lua în considerare sterilizarea animalelor.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.