Î: Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca este bine sa-i fac baita perusului puiut. L-am cumparat saptamana trecuta, si tot citesc despre asta. As dori o confirmare de la dumneavoastra. Va multumesc!

R: Perusii in general adora sa faca baita, dar exista si exceptii cand acestia nu doresc de niciun fel. In general baita se recomanda sa se faca vara, cand este foarte cald afara, ii racoreste, ii scapa de penele moarte si le curata puful de praf.

Daca doriti sa ii faceti baita, cel mai bine este sa interactionati prin joaca si cu multa rabdare. Ii puneti un recipient cu apa ( temperatura sa fie acceptabila, nici prea rece si nici prea calda). Baita de preferat sa fie facuta in mijlocul zilei ca pana seara sa se poata usca. In momentul in care perusul se apropie de recipientul cu apa, lasati-l sa exploreze locul si daca va permite sa nu il speriati ii puteti uda putin o aripa. Daca nu interactioneaza nici in momentul respectiv, nu incercati sa il udati tot sau sa il bagati fortat in apa, incercati urmatoarele zile.

Mai exista si varianta sa ii faceti dus, exista pasari care adora acest tip de baita. Dusul se realizeaza cu un pulverizator curat si alimentat cu apa de la chiuveta.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.