Î: Buna ziua! Am doi papagali Alexandru cel Mare, au un an si jumatate. Cum pot să-i imblanzesc pe cei doi? Va multumesc!


R: Papagalii Marele Alexandru, sunt pasari foarte inteligente, sociabile si iubitoare, dar care se plictisesc foarte repede. Ei pot deveni agresivi in perioada de imperechere si sa se manifeste destul de galacios.

Intrucat are tendinta sa se plictiseasca foarte repede, dar si pentru ca adora sa roada, Marele Alexandru are nevoie de stinghii si jucarii multiple care sa ii mentina curiozitatea si interesul asupra jucariilor. Se recomanda schimbarea periodica a jucariilor.

Pentru a le imblazi, aceste pasari au nevoie de multa atentie, socializare intensa si manuire frecventa. Odata imblanziti trebuie mentinuta relatia cu acestia, pentru ca pot reveni usor la un comportament salbatic. Devin sociabil in general daca sunt doar unul in colivie. Atunci imblazirea se poate face mai usor. Daca cei doi sunt agresivi intre ei s-ar putea sa nu fie pereche.

Marele Alexandru atinge varsta maturitati la 3 ani, unde diferentierea se face strict la mascul prin aparitia cercului de culoare neagra in jurul gatului, lucru care nu este prezent nici la femela nici la pui. Daca se doreste aflarea sexului inainte de varsta de 3 ani se poate efectua un test ADN sau o endoscopie pentru stabilirea sexului.

In ceea ce priveste dieta papagalului, aceasta trebuie sa fie una echilibrata, care sa fie alcatuita din seminte, fructe si legume proaspete sau pelete. Se stie ca Marele Alexandru adora fructele oleagionoase, precum nucile sau alunele de padure, insa acestea trebuiesc oferite ca si gustare sau recompensa. In momentul in care doriti sa interactionati cu el, cel mai bine este sa ii oferiti o recompensa si de fiecare data sa vb pe el pe acelasi ton. Pe langa pelete si mixuri de seminte, ii puteti administra ca si fructe : mar, para, struguri, kiwi, pepene, portocala, banana, iar ca si legume ; morcov, sfecla, ardei gras, castravete, rosii foarte bine coapte, boabe de porumb, mazare. Inainte de admistrarea fructelor si legumelor acestea trebuiesc spalate foarte bine si taiate in bucatele mici. Pasarile isi aleg hrana nu numai dupa gust cat si dupa aspectul si textura ei.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.