Î: Bună ziua. Am o pereche de hamsteri Roborovski. Îmi puteţi spune dacă e bine sau rău ca după ce femela a născut masculul să fie pus la loc în cuşcă? Femela a născut pe 22 decembrie de dimineaţă, iar masculul este foarte agitat de atunci.

Mulţumesc, Irina

R: Maculul poate fi separat de femelă și de pui. Există riscul ca acesta să atace puii. Același risc există și din partea femelei. Pentru a preveni acest risc vă recomand să îi supliniți rația femelei cu hrană de bună calitate, cu vitamine, cu minerale, cu legume și cu fructe proaspete.

Odată ce puii ajung la vârstă mai mare, pot fi puși împreună cu ambii adulți, însă există și atunci riscul creerii unor conflicte între masculi. Odată cu vârsta se vor produce conflicte și între frați.

Un alt risc al adăpostirii în grup al femelelor și al masculilor este înmulțirea rapidă a hamsterilor, iar pericolul cel mai mare îl reprezintă consangvinizarea. De aceea, dacă doriți să dețineți o populație mai numeroasă de hamsteri, este bine ca să introduceți în acel grup indivizi proveniți din alți părinți.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.