Î: Bună ziua, Am cumpărat un peştişor Betta Crowntail şi aş dori mai multe detalii despre îngrijire şi tipul de acvariu pe care ar trebui sa i-l pregătesc. Are nevoie de atenţie specială?

Vă mulţumesc, Maria

R: Peștișorul pe care l-ați cumpărat dumneavoastră este un mascul de Betta Crowntail. Este un pește ce nu necesită un acvariu special amenajat (dacă îl țineți singur). Îl puteți ține într-un bol, preferabil ceva mai mare (măcar de 5-7 litri ), ca să se poată mișca în voie.

Apa pe care i-o puneți în bol trebuie lăsată la decantat câteva zile (2 zile maxim) sau puteți pune apă de la chiuvetă direct , dar trebuie tratată cu soluții speciale precum Aqua Safe de la Tetra sau Biotopol de la JBL. 

De asemenea, în bol puteți să îi puneți pietriș de diverse culori și / sau o plantă artificială, sau chiar diverse decorațiuni, dacă aveți destul spațiu. El poate sta și într-un acvariu special amenajat, dar numai cu anumite specii de pești precum Xipho şi Molly. Este de preferat să evitați speciile cu coada voalată deoarece se pot ciupi și bineînțeles alte specii agresive de pești.

Hrănirea se face o dată pe zi, preferabil,  cu mâncare specială pentru Betta disponibilă de la mai multe firme.

Curățarea se face aproximativ la o săptămână. Intervalul depinde foarte mult și de mărimea bolului și câtă mâncare îi administrați, surplusul depunându-se pe fundul bolului și astfel apa se murdărește mult mai repede.

Pentru a curăța apa se scot ½ din apa din bol și peștișorul într-un alt vas, apoi curațați bine bolul precum și pietrișul și puneți ½ apă decantată sau tratată cu soluțiile speciale, despre care v-am spus mai sus.  După aceea puneți peștișorul și apa înapoi, din vasul utilizat.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.