Î: Avem o situatie, din 31.05 pana in 4.06 am fost plecati in concediu si cand ne-am intors am gasit 6 puiuti de veverite degu care sunt intr-o cusca mare unde se pare ca sunt 2 masculi cu ea, noi credeam ca sunt 2 fete si 1 mascul. Mamica pare ca ii accepta dar unul din masculi, al 2-lea, e fugarit de celalalt. Ce e de facut pt ea si pt pui? Trebuie separati? Dupa cat timp le dam noi mancare puilor si cand trebuie puii separati? La mamica trebuie sa facem ceva ca deja incearca sa se imperecheze iar. Multumesc anticipat pt informatii, Ema


R: 
Va recomandam ca mamica cu pui sa fie separati de cei doi masculi (astfel veti evita si alte monte nedorite). In cazul in care masculi in continuare nu se inteleg v-a trebui sa ii separati si pe ei doi.

In ceea ce priveste hranirea puilor, mama se v-a ocupa de acest aspect iar in timp vor incepe sa se hraneasca si ei cu hrana ce o primeste si mama, sau pe langa mancarea obisnuita puteti sa le preparati si RODICARE Instant. După 5-6 săptămâni de viaţă, puii devin complet independenţi.
Veveriţele Degu ajung la stadiul complet de maturizare între 6 şi 9 luni (femelele) şi la 12 luni (masculii). Femelele pot ramâne gestante încă de la vârsta de 6 săptămâni.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.