Î: Buna ziua! Am doi iepurasi cap de leu.Un mascul si o femela.De curand,mai exact acum 2 luni,i-am sterilizat pe amandoi.Stiam ca,sterilizandu-i,le dispar "instinctele sexuale".Cu toate acestea,baietelull inca o fugareste pe fetita si o "calareste" .Este normal?Ma intreb daca nu cumva nu a fost operat cum trebuie ....si voi avea surpriza sa faca puiuti? Va multumesc!

R:  Vă mulțumim pentru întrebarea dumneavoastră și pentru încrederea acordată.

Instinctele sexuale apar in perioada dezvoltarii corporale si fac parte din comportamentul normal al unui iepure adult. O data ce acestea apar, masculul le percepe ca manifestari firesti in prezenta femelei, indiferent daca mai este apt sau nu pentru reproductie.
Aceste instincte vor disparea in timp, pe masura ce concentratia hormonilor sexuali din sange scade. Perioada de timp in care se produc schimbarile post-sterilizare variaza, de la cateva saptamani pana la cateva luni, in functie de statusul hormonal al fiecarui animal.
Singura posibilitate ca iepurii sau orice alta specie de animal sa nu aiba instincte de reproducere este sterilizarea inainte de varsta la care nivelul hormonilor sexuali creste si permite imperecherea.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.