daniela

Daniela Chelaru, dr. med. vet,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua. Am un motan în vârstă de 9 ani, de câteva zile l-am văzut că înghite în sec (parcă ar avea ceva în gât), am fost cu el la veterinar şi mi-a zis că este posibil să aibă laringită. Mi s-a dat tratament cu Synulox timp de 10 zile, şi-a revenit,  apoi iar a început cu înghiţitul în sec.

 

De trei zile nu a mâncat nimic, abia astăzi a început să ciugulească ceva, nu ştiu ce să mai fac.

Mă puteti ajuta cu un sfat?Mulţumesc, Gabriela

R: Laringita este o boală destul de frecventă în rândul pisicilor. Se manifestă prin pierderea vocii, greutate la înghiţire, evitarea alimentelor solide, dure, tuse.

 

Laringita este inflamarea mucoasei laringelui. Poate fi asociată cu tonsilită, traheobronşite, pneumonie, alergii şi rar tumori ale gâtului. 

Greutate la înghiţire poate apărea însă şi în alte situaţii. Pisicile peste 8 ani pot suferi de hipertiroidism. Hipertiroidismul poate determina apariţia unor simptome similare, cauzate de mărirea glandei tiroide, aceasta presând pe regiunea gâtului.

 

Problemele dentare pot determina salivare abundentă şi de înghiţire frecventă.

 

Diagnosticul îl pune medicul veterinar care consultă animalul.

 

Puteţi să ţineţi pisica la loc călduros, să-i oferiţi miere cu albastru de metilen şi hrană umedă, călduţă. Dacă problema persistă sau se agravează, vă rugăm să vizitaţi medicul veterinar curant.

Daniela Chelaru, dr. med. vet.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.