Î: Buna ziua! Am o problema cu un caras tânăr. Un pestisor sanitar i-a mâncat coada aproape în întregime. Ce pot sa fac în cazul de față? Exista vreun tratament? Trebuoe separat de ceilalti pestisori?

R: Carasul este o specie de pește ce poate crește la dimensiuni considerabile astfel încât pentru unul singur se recomandă un acvariu de minim 50 de litri (recomandabil fiind 75 de litri).

Modificările observate la nivelul cozii pot fi cauzate de:
• boli infecțioase bacteriene/parazitare/micotice
• traumatisme produse de decorul din acvariu
• semne ale prezenței agresivității între peștii din acvariu
• automutilare consecutiv unei stări de stres (acvariu prea mic și/sau prea aglomerat, hrană în cantitate redusă, parametrii apei necorespunzători etc).
În momentul în care observați o problemă la unul dintre pești se recomandă introducerea acestuia într-un acvariu de carantină (încălzit și filtrat adecvat) pentru observație și, în funcție de problemele identificate, administrarea unui tratament.

Pentru început puteți să încercați administrarea produsului EASY LIFE Voogle în apa din acvariu care întărește sistemul imunitar și sporește sănătatea peștilor în vederea prevenirii apariției unei infecții la nivelul cozii.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.