Î: Buna ziua! Foarte curand o sa avem o veverita female din rasa europeana si as dori sa aflu cateva informatii despre hrana veveritei.
vererita are4 luni si jumatate si as dori sa stiu ce hrana imi recomandatipentru ea?
as dori sa stiu cata cantitate de mancare ar trebuie sa ii dau pentru o zi?
veverita mananca pana se satura sau mananca atat timp cat ii dai hrana?
ce cantitate de apa are nevoie pentru o zi?
veverita bea apa si din bol sau trebuie numai adapatorare de rozatoare?

Va multumesc!

R: Veverița europeană (Sciurus vulgaris) are nevoie de o volieră foarte mare (2m înălțime x 1,5m lungime x 2m lățime) motiv pentru care poate fi complicată ținerea acesteia într-un apartament. În acest caz se poate recomanda o pereche de veverițe Degu care pot fi ținute și într-o cușcă mai mică.

În sălbăticie veverița europeană se hrănește cu semințe, nuci, alune, castane, fructe de pădure dar și cu insecte sau ouă de păsări. Există amestecuri speciale de hrană create special pentru veverițe, cum ar fi:
 OLA D'ORO Hrană completă pentru veveriţe 800g
 VERSELE-LAGA Nature Chip Hrană pentru veveriţe 700g
Pe lângă semințe se pot oferi viermi de făină, recompense speciale, greieri sau alte insecte. De asemenea, se recomandă asigurarea prezenței unui os de sepie și a unui bloc mineral în cușcă pentru asigurarea dozei zilnice necesare de calciu și alte minerale, precum și pentru tocirea dinților.

Datorită comportamentului specific, veverița își va crea rezerve de hrană în interiorul cuștii, astfel este recomandat să nu umpleți bolul pentru hrană imediat ce acesta se golește și să respectați cantitățile zilnice recomandate de către producători.

Apa proaspătă trebuie să fie disponibilă la discreție în bol sau în adăpători speciale. Apa se va schimba zilnic.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.