Î: Bună seara. Am un papagal şi anume o Nimfă. În această seară i-am schimbat apa şi a băut multă. Problema este că apa era destul de rece. Credeţi că este necesar să îi administrez medicamente? Mulţumesc. O seară bună.

R: Este bine pentru sănătatea păsării dumneavoastră să îi schimbați apa zilnic, având apă proaspată în fiecare zi scade riscul contaminării ei cu microorganisme și astfel se previne îmbolnăvirea păsării.

De asemenea, este bine ca apa să fie la temperatura camerei astfel păsările nu sunt tentate să se îmbăieze și nici nu reprezintă o noutate în colivie, care să le atragă în mod special atenția.

Vă recomand să nu îi administrați medicamente preventiv, cel mai bine este să urmariți pasărea și starea ei generală, dacă nimfei îi scade apetitul, devine apatică, stă cu penele umflate, se modifică consistența fecalelor, atunci este bine sa mergeți la veterinar pentru un tratament adecvat.

Administrarea de medicamente fără recomandarea medicului veterinar poate duce la schimbări în metabolismul păsării și unele din aceste schimbări pot fi remediate cu greu

Pentru menținerea unei stări generale bune puteți administra o dată pe săptamână un supliment vitamino-mineral special pentru păsări

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.