Papagal nervos
R: Papagalii nimfă, ca de altfel toate varietățile de papagali, au o mare nevoie de afecțiune. In cazul in care papagalul petrece foarte mult timp singur acesta se poate salbatici. In momentul in care doriti sa va apropiat de el, incercati sa nu interveniti brusc. Tonalitatea vocei trebuie sa fie una calma, ca sa nu se sperie de dumneavoastra.
In cazul in care in ultima perioada nu ati mai administrat vitamine in apa de baut sau in hrana, ii puteti administra acum pentru a preveni aceste tulburari de comportament ( depresie, apatie, smulgerea penelor).
In ceea ce priveste dieta papagalului, aceasta trebuie sa fie una echilibrata, care sa fie alcatuita din seminte, fructe si legume proaspete sau pelete. Pe langa pelete si mixuri de seminte, ii puteti administra ca si fructe : mar, para, struguri, kiwi, pepene, portocala, banana, iar ca si legume ; morcov, sfecla, ardei gras, castravete, rosii foarte bine coapte, boabe de porumb, mazare. Inainte de admistrarea fructelor si legumelor acestea trebuiesc spalate foarte bine si taiate in bucatele mici. Ii puteti pune de asemenea si patrunjel, salata sau papadie.
Pasarile isi aleg hrana nu numai dupa gust cat si dupa aspectul si textura ei.