Î: Bună ziua! Am şi eu 2 peruşi (mascul şi femelă), de aseară nu au mâncat nimic. Cântă, se joacă, dar nu mănâncă. Le-am dat mâncare, vitamine, dar tot nu au mâncat nimic! E ceva normal?

R: Peruşii sunt păsări foarte sensibile. Starea lor de sănătate poate fi uşor influenţată de condiţiile de microclimat, printre acestea numărându-se temperatura ambientală, curenţii de aer, condiţii stresante sau prezenţa gazelor nocive. Inapetenţa păsărilor dumneavoastră poate fi asociată cu prezenţa unuia dintre aceşti factori.

O altă cauză a inapetenţei poate fi prezenţa unui agent patogen cu localizare variată. De exemplu, la nivel gastric sau intestinal sau o leziune la nivel bucal.

Mai există şi posibilitatea să nu le placă tipul de hrană pe care îl au la dispoziţie. Starea lor se poate deteriora foarte rapid în condiţiile în care nu se mai hrănesc.

Încercaţi alte tipuri de hrană, îmbunătăţiţi-le condiţiile de mediu, iar dacă acestea nu au efectul scontat, apelaţi la un medic veterinar pentru o consultaţie şi pentru a stabili un tratament adecvat.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.