Î: Am doi peruşi, o fetiţă şi un băieţel, în vârstă de 6 luni, dar am o problemă cu ei, nu se joacă. Colivia este destul de mare pentru ei. Am încercat diverse jucării: mingiuţe, inele, clopoţei, oglinzi, dar degeaba.
Nu dau semne că ar fi bolnavi, vorbesc toată ziua şi stau cioc în cioc. Ce aş putea să fac să fie jucăuşi?

R: Peruşii sunt păsări foarte jucăuşe, lipsa acestei activităţi fiind un lucru neobişnuit în cazul lor. Însă pentru a se juca, aceştia trebuie să se simtă comfortabil.

În primul rând contează şi perioada de timp de când i-aţi achiziționat. Neştiind acest lucru, aş vrea să menţionez faptul că pentru orice animal este necesară o perioadă de acomodare cu noua casă. Aceasta diferă de la un animal la altul, pentru unii fiind suficientă o perioadă de o săptămână, iar pentru alţii 2-3 săptămâni sau chiar mai mult.

Locul în care ţineţi colivia este de asemenea foarte important. Încercaţi să găsiţi un loc cât mai luminos, dar umbros (în nici un caz în soare) şi să poziţionaţi colivia cât mai sus. Astfel, papagalii se simt în siguranţă şi devin mult mai activi şi prietenoşi. În nici un caz să nu puneţi colivia pe jos sau pe masă. Ea trebuie să se situeze cel puţin la nivelul capului dumneavoastră stând în picioare.

Încercaţi să le puneţi o cădiţă în colivie, mai ales acum pe perioada verii. Este o metodă perfectă de relaxare şi de distracţie pentru peruşii dumneavoastră.

Dacă tot nu se joacă, însă sunteţi sigură că starea lor de sănătate este bună şi ţineţi cont şi de celelalte măsuri necesare pentru asigurarea condiţiilor optime, sfatul meu este să nu vă faceţi griji şi să îi aceptaţi aşa cum sunt. Cel mai important este să fie sănătoşi şi să se înţeleagă între ei.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.