Medic veterinar -  MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 


 

 

Î:         Bună ziua. Am o pisicuţă mică. Nu vrea să-şi facă treburile în litieră, dar şi le face în colţurile din casă. Vă rog frumos să mă ajutaţi cum pot rezolva această problemă. Vă mulţumesc anticipat. Andreea.

 

R:       Pisicile sunt în general animale foarte curate, rareori se întâmplă să nu-şi facă nevoile la litieră.          Dacă însă se întâmplă acest lucru cu siguranță există şi un motiv întemeiat. Unul dintre acestea este litiera în sine. Aceasta trebuie să fie suficient de încăpătoare, să fie mereu curată şi aşternutul să fie de preferat nisip. Pisicile pot refuza să facă la litieră şi dacă nu le place nisipul pe care îl folosiţi.

 


           Un alt aspect este legat de afecţiunea pe care o resimte din partea dumneavoastră. Dacă mai aveţi şi alte animale, aceasta poate deveni geloasă şi, ca răzbunare, începe să-şi facă nevoile prin casă.

 

           După cum am spus se poate întâmpla însă ca pisica să nu fie de fel foarte curată, şi atunci trebuie să depuneţi dumneavoastră un efort mai mare pentru a o obişnui cu litiera. În primul rând, după ce-şi face nevoile, puneţi fecalele în litieră şi lăsaţi-le până aceasta le va observa, după care le aruncaţi. Indicat este să folosiţi o lopaţică pentru a nu intra în contact direct cu fecalele pisicii, deoarece prin intermediul acestora se pot transmite diverse boli. Dacă totuşi nu se duce la litieră, luaţi-o dumneavoastră şi puneţi-o acolo.

 


         În locurile în care a făcut (prin casă) este bine să folosiţi o soluţie cu enzime. Aceasta degradează toate materiile organice, eliminând orice urmă de miros(chiar dacă noi nu simţim mirosul după ce spălăm cu soluţie obişnuită, acestea îl vor simţi, deoarece simţul lor olfactiv este mult mai dezvoltat decât al nostru). Soluţiile de acest gen se găsesc în magazinele de specialitate inclusiv în Maxi Pet, unde veţi fi îndrumat de colegii noştrii.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.