Î: Bună ziua! Am achiziționat de curând o pereche de nimfe. Am observat că masculul încearcă să se împerecheze, însă ea nu îl lasă, deși ea scoate uneori sunete ciudate când este în preajma lui. Am auzit că, dacă masculul are unghiile prea mari, femela nu îl va lăsa să se împerecheze. Este adevărat? Vă mulţumesc anticipat.

R: Împerecherea nimfelor se face în natură, sezonier.

Astfel, anumite condiții de mediu, precum durata zilei lumină sau un nivel mai ridicat sau mai scăzut al umidității pot induce sau reduce dorința de împerechere a femelei.

În condițiile pe care le are o nimfă ca animal de companie, influența acestor factori este diminuată, dar este în continuare prezentă.

O altă cauza a frigidității femelei poate fi vârsta prea tânără a acesteia.

Pentru a crește șansele de împerechere și de înmulțire a păsărilor, puteți folosi produsul Versele Laga Ferti Vit administrat în hrană sau în apa de băut conform dozajului indicat pe produs.

Există de asemenea posibilitatea ca femela nimfă să nu accepte actul copulării atâta timp cât masculul are unghiuțele prea lungi, din cauza faptului că o poate zgâria, determinând apariția diverselor leziuni la nivelul tegumentului. Aceste leziuni se pot suprainfecta, determinând apariția unor tulburări în starea de sănătate a femelei.

Atunci când observați că gheruțele sunt prea lungi (adică lungimea unghiei depășește cu 0,4 - 0,5 mm vascularizația, unghiile înțeapă atunci când se face sprijinul pe o suprafață îngustă) ar trebui să mergeți la un cabinet veterinar pentru ca medicul să le ajusteze la dimensiunile optime.

Este totuși de preferat să preveniți apariția acestui fenomen, prin folosirea regulată a baghetelor cu suprafață abrazivă, cum sunt cele produse de Karlie, ce au ca scop tocirea treptată a gheruțelor.

KARLIE Baghetă cu nisip pentru
băţ colivie păsări 19cm, 4 bucăţi

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.