Î: Buna ziua! Am un iepuraș de 3 ani. Ieri s-a jucat toată ziua și de la ora 20:00 am observat ca îl doare labuta dreapta. Nu poate sa stea în 4 lăbuțe și cand sta întins îl doare. L-am masat sa vad daca este ceva și nu s-a zbătut. Îmi puteți spune ce are sau ce este de făcut, va rog frumos. Mulțumesc frumos.


R: 
În cazul problemelor locomotorii simptomatologia, de cele mai multe ori, este asemănătoare astfel fiind foarte important să se stabilească un diagnostic de certitudine. În cazul animalelor tinere se pot întâlni diferite patologii ale membrelor: luxație, entorsă, fractură, afecțiuni la nivelul ligamentelor sau ale musculaturii etc. Pentru identificarea exactă a afecțiunii prezente vă recomandăm un consult de specialitate ortopedic veterinar realizat de medici veterinari cu experiență în ortopedia veterinară, ceea ce implică vizualizarea, palparea și localizarea regiunii afectate. De asemenea, pentru stabilirea diagnosticului este foarte important efectuarea unei radiografii.
Dacă este vorba despre o fractură, la nivelul leziunii se constată inflamarea, tumefierea zonei și de multe ori colorarea în violet a pielii, din cauza vaselor de sânge distruse, animăluțul nu poate să calce pe membrul afectat.
În cazuri mai grave, un iepure cu un membru rupt (lăbuța inferioară ori posterioară) va avea parte de dureri destul de intense in zona afectată și, drept urmare, ar putea refuza să se miște.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.