Î: Bună ziua. Am o pereche de canari şi e a doua oară când scoate pui, dar la o săptămână mor puii şi cuibul rămâne murdar, de o culoare gălbuie. Care ar fi motivul? Puteţi să îmi daţi sfaturi despre cum să îi îngrijesc, unde să îi ţin şi altele...

R: Canarul femelă depune până la 8 ouă, media fiind de 5. Ouăle eclozează după 14 zile (din ziua în care femela s-a aşezat pe ouă).

Canarii care se împrechează au nevoie de o dietă perfectă. Au nevoie de seminţe cu conţinut ridicat de vitamine, extraproteine. În fiecare zi ar trebui să primească câte o bucată de fructe sau legume. Au nevoie de o sursă de calciu. Hrana special creată pentru ei conţine de obicei tot ce are nevoie un canar, însă v-aş recomanda să administraţi şi fructe şi legume în acestă perioadă.

După eclozare puneţi în cuşcă hrană specială pentru pui, pentru a avea o creştere rapidă. Atunci când sunteţi sigură că puii se hrănesc singuri, ei trebuiesc separaţi, într-o altă colivie.

Legat de problema dumneavoastră, recomandarea ar fi să recoltaţi o probă de fecale de la femelă pe care să o duceţi la laborator pentru că există situaţii când femelele suferă de anumite afecţiuni ce nu se manifestă la acestea, însă pot afecta puii într-un sens negativ.

De asemenea, este indicat să dezinfectaţi colivia şi să schimbaţi cuibul.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.