ciiprian-balbuzan

Ciprian Balbuzan, dr. med. vet.,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua! Întrebarea mea este faptul că nu înţeleg sângerarile săptămânale ale caţelei mele de rasă BULLMASTIF, chiar dacă aceasta a fost castrată şi îndepărtate hematomurile avute, atat la un sân, cât şi la uter.

Vă mulţumesc. Florin

R: Orice manoperă chirurgicală nu îşi găseşte rezolvarea odată cu actul chirurgical în sine, astfel, până la finele perioadei de convalescenţă este imperios necesară conlucrarea cu medicul veterinar care a efectuat operaţia. Chirurgul nu doar operează, ci este de asemenea responsabil de tratamentul instituit ulterior, până când se consideră că animalul se află în afara oricărui risc.

Aş fi preferat să îmi oferiţi mai multe detalii despre natura afecţiunii căţeluşei dumneavoastre, modalitatea de intervenţie şi la ce nivel apar aceste sângerări, întrucât hematomul este rezultatul unei acumulări de sânge prin distrugerea vaselor sanguine care deservesc o anumită zonă.

Acesta poate avea cauze diverse, precum traumatisme, tumori, hipertensiune asociată cu fragilitate capilară etc. De asemenea, de regulă în timpul operaţiunii de castrare se extirpă atât ovarele, cât şi uterul imediat în spatele cervixului.

Sângerările continue trebuie oprite imediat şi intervenit rapid, întrucât starea de sănătate se poate agrava brusc, de aceea vă rugăm să mergeţi de urgenţă la medicul veterinar care a efectuat intervenţia. Acesta este cel mai în măsură să vă ofere un răspuns pentru problema căţeluşei dumneavoastră, întrucât cunoaşte cazul, precum şi modalitatea de intervenţie, eventualele complicaţii survenite pe parcursul manoperei etc.

Ciprian Balbuzan, dr. med. vet.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.