Î: Buna ziua! Am un 2 iepurași și am observat că uneori au la ochi ceva alb. Când se spală pe față, cade, dar nu știu de la ce apare. Vă rog să mă ajutați cu un sfat!

R: Din poza trimisă de dumneavoastră, ceea ce are iepurele la ochi par a fi secretii lacrimale.

Unele boli infecțioase (mixomatoza, pasteureloza) pot determina secreții oculare. Inițial sunt scurgeri limpezi care devin, pe parcurs, purulente și tulburi.
Recomandarea este realizarea unui consult la un cabinet veterinar unde, după un examen amănunțit al animalului și realizarea unor eventuale analize suplimentare, se va putea pune un diagnostic cert și corect, ulterior administrându-se un tratament adecvat.

Iepurii pot avea o varietate de probleme legate de ochi deoarece sunt foarte sensibili la diverșii factori de mediu care îi pot afecta.
Lăcrimarea abundentă este una din cele mai comune afecțiuni ale ochilor. Aceasta poate fi determinată de substanțe iritante cum ar fi: fânul prăfuit, aerosolii de uz caznic, fumul de țigară, amoniacul în exces din urină, curenții de aer rece, pătrunderea unei particule străine în sacul conjunctival etc.
În cazul conjunctivitei ochiul este inflamat, conjunctiva este roșie și apare o lacrimare abundentă. Conjunctivita poate să fie pe un fond alergic sau consecutiv unei iritații sau a unei infecții.
Dinții crescuți în exces pot ajunge să determine infecții extinse care se pot manifesta probleme la ochi, cu lacrimări abundente.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.