Î: Buna ziua! Acum cateva zile am gasit o nimfa mascul afara, am adoptat o, i-am cumparat o colivie si o femela. Dupa 3 zile de stat in colivie impreuna, nu se inteleg deloc, baiatul mereu da cu ciocul in ea cand se apropie de el. Ce trebuie facut ? Am incercat sa-l cert, sa-i spun clar “NU”, dar nu ajuta cu nimic. Va multumesc!

R: Păsările, la fel ca oameni, au personalități diferite. Nu există două păsări care să se comporte la fel. Unele sunt mai zgomotoase, altele mai tăcute; unele sunt mai afectoase, altele mai retrase etc.

O primă recomandare ar fi asigurarea unei colivii de dimensiuni adecvate pentru două păsări. Dimensiunile minime ale coliviei pentru un singur exemplar sunt de 50 x 30 x 50 cm, pentru mai multe păsări automat va fi nevoie de o colivie mai mare (dimensiuni de minim 75 x 45 x 75 cm pentru două exemplare).

În colivie trebuie să fie destul loc și pentru minim 2 adăpătoare și 2 hrănitori, câteva bețe din lemn sau crenguțe, precum și pentru jucării (clopoței, oglinzi, scărițe etc). Recomandarea este ca acestea să fie confecționate din materiale naturale.

Lăsați zilnic păsările să zboare liber prin casă ca să-și consume energia acumulată din hrană și să își poată întinde aripile.

Dacă semnele de agresivitate nu se diminuează sau dacă în urma bătăilor una sau ambele păsări prezintă răni, atunci va fi nevoie să le separați în colivii diferite.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.