Medic veterinar - MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

Î: Am o pisicuță de opt luni pe care am castrat-o de curand. I s-au administrat antibiotice și analgezice trei zile. La trei zile de la operație am observat o umflatura la operație, am mers la cabinet și i-a extras 2 ml de lichid din umflătură. Azi am fost iar și i-a extras încă 2 ml de lichid. Era de culoare roșiatică. A zis că e reacție alergică la fire. E normal sau trebuie să îmi fac griji?

R: Seromul este o colecție de lichid în spațiile de sub pielea animăluțului ce apar în general în urma intervențiilor chirurgicale sau în urma unui traumatism cu un corp dur. După o astfel de intervenție chirurgicală poate să apară un serom.

Recomandarea unei terapii adecvate se poate realiza doar de către medicul veterinar care a consultat animăluțul și a realizat intervenția chirurgicală, el știe cel mai bine ce tehnică operatorie a folosit.  Așadar, reacția  la firul de sutură poate să apară la orice animăluțul, fiind o reacție a organismului de respingere a unui corp străin. De obicei, seromul se vindecă de la sine, complet,  în decurs de câteva săptămâni (corpul absoarbe încet lichidul respectiv).

Dacă seromul nu este de dimensiuni mari și nu este dureros nu este necesar drenarea sa.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.