Alexandra Nicolae, dr. med. vet,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua!

Mi-aş dori şi eu o broscuţă ţestoasă, m-am interesat şi după câte am văzut sunt şi unele ce stau şi în apă şi pe uscat. Pe care mi-aţi recomanda-o tinând cont că mi-aş dori să stea mai mult pe uscat decât în apă? De asemenea, aş vrea să nu fie de uscat ci semi-acvatică. Aştept un raspuns cât mai curând.

Vă mulţumesc! Geanina

 

R: Broaștele țestoase comercializate în general în țara noastră sunt broaște țestoase de Florida cu tâmple roșii. Aceste broaște țestoase sunt semiacvatice, acest lucru însemnând că suprafața de uscat din acvaterariu trebuie sa fie de aproximativ 30%.

 

O altă specie de broască țestoasă semiacvatică este broasca țestoasă hartă de Mississippi care de asemenea, are nevoie de insulă și un aspect important este acela că insula trebuie să fie uscată în permanență, adică nivelul ei maxim să fie suficient de ridicat cât să nu o ude apa din acavriu.

Pe oricare dintre aceste broscuțe aţi alege-o ele au nevoie pentru a ajunge la maturitate de acavrii mari, încălzitor pentru apă (temperatura trebuie să fie între 25-30 grade Celsius), filtrare foarte bună a apei și lumină specială (UVB) pentru fixarea calciului și prevenirea înmuierii carapacei

În general timpul pe care broscuța îl peterece pe uscat variază și unele broscuțe stau mai mult în apă și mai puțin pe uscat, nu există o specie acvatică care să își petreacă majoritatea timpului pe uscat. O altă caracteristică care poate influența timpul petrecut pe uscat este personalitatea broscuței și spațiul în care îi face mai mare plăcere să stea, pe uscat sau pe apă.

 

În ceea ce privește țestoasele de uscat din țara nostră (Testudo hermanni și Testudo graeca) sunt specii protejate de lege și este interzisă deținerea sau comercializarea lor.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.