Medic veterinar, MAXI PET Str. Sibiului, nr.10 Șelimbăr, Jud. Sibiu, Șelimbăr

Î: De ce ar putea sa aiba carenta blanita mea (pisic de aproape 6 anisori) de mananca nisip (biokhats) din litiera (cateva bobite, dar zilnic)...se intampla de aproximativ o luna de zile...dr vet la care este m-a sfatuit momentan sa il urmaresc, dar totusi nu cred ca e f bine...ce e de facut, ce sa ii dau?

R: Pisicile gustă adesea materiale textile sau hârtie și carton, însă sindromul de pică este o problemă mai gravă, ce împinge pisica la înghițirea unor materiale pe care nu le poate digera și care îi pot pune în pericol sănătatea.

Deficiențele în alimentație sunt motivul pentru care pisicile sunt atrase cel mai des de plante, dar și de nisipul din tăviță. În alte cazuri, boala apare pe fondul unei pisici care nu primește stimularea necesară, este ignorată sau este lăsată foarte mult timp singura.

Cea mai simplă soluție este eliminarea lucrurilor ce nu sunt comestibile, dar care atrag pisica. În același timp, este o idee bună să oferi pisicii alternative pentru ronțăit. Jucăriile pentru pisici devin mai atractive atunci când conțin și mâncare sau sunt aromate cu iarba mâței (catnip).

Orice modificare apărută în starea pisicuței trebuie discutată cu un medic veterinar. Acesta va decide care sunt pașii pentru rezolvarea problemelor pisicuței dumneavoastră. Un tratament administrat în stadiile incipiente ale bolii va crește considerabil șansele de recuperare, va reduce durata tratamentului, precum și costurile acestuia.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.