Adriana Florentina Florea

Adriana Florentina Floreadr. med. vet,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua. Am un căţeluş de 2 luni care este metis. Mama lui este Pechinez-Chihuahua, iar tatăl este Yorkshire. Am cumpărat din magazinul dumneavoastră Royal Canin X-Small Junior. Este ok sau ar trebui să îi dau Royal Canin Mini Junior? În prezent căţeluşul mănâncă Royal Canin Starter. Vă mulţumesc, Alina.


R: Pentru a asigura cățelușului dumneavoastră un start corect în viață este esențial să îi oferiți o dietă echilibrată, care să îi asigure necesarul de nutrienți specifici vârstei și taliei. Câinii de talie mică au o perioadă de creștere scurtă și intensă, ei ajungând în doar 7-8 săptămâni la o greutate de 10 ori mai mare față de greutatea de la fătare.

Hrana din gama Royal Canin X-Small a fost creată pornind de la caracteristicile câinilor de talie mică (sensibilitate cardiacă, digestivă, predispoziția pentru afecțiuni urinare și dentare).

Sortimentul X-Small Junior se adresează câinilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 10 luni, care la maturitate ating greutatea maximă de 4 kg, crocheta fiind creată pentru a se adapta maxilarelor de dimensiuni mici ale acestor câini.

Hrana din gama Royal Canin Mini este creată pentru câinii care la maturitate ating maxim 10 kg. Aceasta asigură nevoile nutriționale specifice câinilor de talie mică, satisface apetitul capricios al acestora, necesarul energetic sporit și controlează greutatea. Ca exemple de câini de talie mică vă pot enumera: Shi-tzu, Mops, Teckel, Peckinez, West Highland White Terrier (Westie), Fox Terrier, Schnautzer pitic, etc.

 

În alegerea hranei v-aș sfătui sa vă orientați în funcție de greutatea părinților: dacă părinții au mai mult de 4 kg, cu siguranță și puiuțul dumneavoastră va cântări mai mult de 4 kg la maturitate și atunci este mai bine sa îl hrăniți cu Mini Junior. Daca părinții au mai puțin de 4kg, îl puteți hrăni în continuare cu X-small Junior. În ceea ce priveşte sortimentul Mini Starter, acesta se administrează până la vârsta de 2 luni.

 

Adriana Florentina Florea, dr. med. vet

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.