Î: Papagalii mei se joacă, mănâncă, se spală în nisip, beau apă. Le curăţ cuşca, le pun de mâncare, le schimb mereu apa şi nisipul săptămânal. Ce apă să le pun: minerală sau plată? Îi întreţin bine sau nu?

R: Rolul mineralelor în organism este binecunoscut, în special în cazul calciului şi al magneziului, macroelemente care se regăsesc şi în apa minerală. Astfel aceste minerale asigură o bună dezvoltare a sistemului osos, au rol în contracţia muşchilor şi în buna funcţionare a anumitor glande, aparate şi sisteme.

Hrana pentru papagali, dacă cea pe care o administraţi este de bună calitate, conţine adăugate vitamine şi minerale pentru a asigura păsărilor nutrienţii necesari pentru o bună dezvolare. Păsările sunt mult mai sensibile la scăderea aportului de vitamine decât a celui de minerale, aşadar nu este imperios necesară administrarea de apă minerală plată. Puteţi folosi fără probleme apă plată de masă, fără adaos de minerale.

Suplimentarea cu minerale în apă sau hrană devine importantă în special în perioada năpârlirii sau de depunere a ouălor. În aceste momente puteţi să administraţi papagalilor şi apă minerală plată pentru un aport suplimentar de calciu şi magneziu în special. Dacă dumneavoastră oferiţi zilnic un meniu complet constând din seminţe, fructe sau legume, atunci apa minerală rămâne la libera dumneavoastră alegere.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.