Medic veterinar,  MAXI PET Str. Sibiului, nr.10 Șelimbăr, Jud. Sibiu, Șelimbăr


Î: Buna ziua! Pentru a scoate un dinte la o pisica de 20 de ani exista ,este posibila o anestezie? Va multumesc!

R: Anestezia locală poate fi de două feluri: anestezie topică și anestezie prin infiltrație.

Anestezia topică este o anestezie superficială ce constă în aplicarea anestezicului (sub formă de spray, unguent sau gel) direct pe gingie. Acest tip de anestezie se instalează rapid, iar efectul său este de scurtă durată (nu mai mult de 20 de minute). Astfel anestezia topică este folosită pentru tratamentele simple care nu provoacă dureri foarte mari: pentru a ameliora senzațiile neplăcute de la injecția cu alt anestezic, pentru a deschide mici focare de supurație, pentru a trata mucoasa în boli precum stomatită, gingivită, pentru îndepărtarea unui dinte mobil de lapte, îndepărtarea plăcii și a tartrului etc.

Anestezia prin injectare (infiltrație) – este cea mai des folosită anestezie în stomatologie. Presupune introducerea anestezicului în țesuturi cu ajutorul seringii și dispunerea lui în apropierea terminațiilor nervoase. Acest tip de anestezie este utilizat pentru majoritatea tratamentelor dentare. Durata și efectul analgeziei sunt suficiente pentru orice intervenție dentară care durează cel puțin 60 de minute.

Anestezia locală practic nu are dezavantaje. Anestezicele moderne sunt absolut sigure, au un minim de contraindicații, sunt eliminate rapid din organism și nu au efecte negative asupra inimii, rinichilor și ficatului. Odată cu administrarea anestezicului, pacientul nu va simți nicio durere, chiar și în timpul procedurilor chirurgicale prelungite.

Teoretic, daca dintele pisici este mobil si nu exista urme de infectie, se poate apela la anestezia topica, dar toate aceste detalii pot fi stabilite si vazute doar dupa un examen amanuntit al pisicii si dupa un examen hematologic.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.