Î: Bună ziua, voi cumpăra de la un crescător un papagal Micul Alexander. Eu stau în Constanța, iar el în Iași. M-am gândit să contactez o firmă specializată în așa ceva și as vrea să vă întreb dacă îi va dăuna papagalului, care este încă pui. Mulțumesc.

R: Transportul este un factor stresant pentru orice animal sau pasăre. Stresul poate avea efect dăunător asupra acestora. Dacă animalele sunt foarte slabe, au un organism debilitat, sunt subnutrite, parazitate intens, au o stare de sănătate precară, sunt transportate în condiții improprii (fără apă, hrană, în frig sau căldură excesivă) pot muri în timpul transportului, mai ales daca acesta este de lungă durată.

De obicei, animalele destinate transportului sunt pregătite prin administrarea de vitamine ce le ajută să facă față stresului. Administrarea de astfel de suplimente nutritive poate continua și după ce au ajuns la destinație.

Dacă metodele de transport respectă necesitățile de bază (apă, hrană, umiditate optimă a mediului, temperatură, cuști care să le protejeze de eventuale traumatisme ce pot apărea în decursul voiajului) stresul poate fi redus și animalele vor fi în siguranță.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.