Medic veterinar - MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 


 Î:  Bună seara! As dori sa va adresez o intrebare referitor la pisica mea, am observat ca de cam 2 saptamani are tusa seaca de vreo 2-3 ori pe zi si dupa revine la normal, apetit are si se comporta normal, este jucausa. Oare care ar putea cauza? Va multumesc anticipat!

R:  Tusea este un simptom ce poate fi corelat cu o serie de patologii diverse și poate avea mai multe cauze. Aceasta poate fi consecința inhalării unor gaze iritante, poate fi determinata de infecții ale căilor aeriene superioare, de paraziți ai aparatului respirator sau prezența diverselor formațiuni la acest nivel.

Tusea poate să apară și în cazul existenței unui obstacol în căile aeriene.

Altă cauză a tusei este evoluția unui proces inflamator la nivelul căilor aeriene. Acesta se poate localiza la nivelul laringelui, traheei, bronhiilor sau a plămânului, astfel putând-se diagnostica laringita, traheita, bronșita sau pneumonia. Inflamația la acest nivel poate fi rezultatul acțiunii unor factori alergici, iritanți, infecțioși, parazitari etc. Diagnosticul în aceste cazuri se pune în urma realizării unui consult medical veterinar general completat de realizarea unor analize de sânge și/sau a unor investigații imagistice (ecografie, radiografie).

Recomandarea noastră este de a se efectua un control la medicul veterinar curant pentru a se putea stabili cu exactitate cauzele acestei tuse și pentru a se putea efectua tratamentul corespunzător.

 

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.